Sel Fr-15   SE UCH    FI UCH   Ptrh 1 Djioia Gaia des Nobliaux Moustachus

Gaia är född i Tyskland i maj 2014 på kennel des Nobliaux Moustachus. Hon kommer ur en kull med 11 valpar som är spridda i många olika länder i Europa. 

Samtliga syskon utom en är HD-röntgade och alla har A eller B höfter.  (Hennes mamma Piaci har en äldre kull också där samtliga är friröntgade!)

Flera syskon har också hunnit med att vinna stort på utställning och en del tävlas och tränas i olika grenar.

Gaia gillar all form av arbete och har stor uthållighet. Hon är väldigt glad i människor och fungerar fint ihop med hundar och andra djur.

Gaia är ganska sparsamt utställd men som ungtik fick hon följa med på en resa till Frankrike och den stora franska specialen. Där fick hon den fina (avels-)titeln Fransk Sel -15 och hon blev även bästa svarta ungtik!

Straxt därefter tävlade vi i apellklass spår och Gaia blev uppflyttad och även lydnadsklass 1 (som första klassen hette då) klarades av med uppflyttningspoäng.

Året därpå blev det en tävling i lägre klass patrull med uppflyttning vilket innebar att hon nu fick tävla om utställningscertifikat i Sverige. Hösten -16 blev utställningstät med våra mått mätt och resultaten goda, vilket innebar 3 svenska cert (samt ett BIR och BIS-3, och BIS-1 bruksmeriterad) och cert och BIM på Åland så Gaia var därmed snabbt Svensk och Finsk Utställningschampion.

Förutom lydnad, spår och patrullering tränas Gaia i specialsök, vilket i vårt fall innebär ID-sök/-spår samt Nosework men det mesta tränas för vårt höga nöjes skull.

2018 startades hon i en tävling i Nosework kl 1. Det gick jättebra, hon klarade samtliga fyra sök, och blev placerad som nr 12 av 97 ekipage.

 

 

 

Gaia-fakta:

HD (höftleder) A

ED (armbågar) 0  (ua)

eU-fri (undersökt med ultraljud avs "ectopic ureter")

CSNB-fri (såväl heriditärt som DNA-testad)